Review – RifRaf MusicZine

Voor de opnamen kon hij niet alleen rekenen op zijn eigen posse maar ook op de fine fleur van de Nederlandse bluegrassscene. Interessant voor wie wil kennismaken met de Bluegrass roots van de Rock & Roll.

…Uitgegeven in uiterst verzorgde digipack met bijgevoegd een achtentwintig paginas tellend boekwerkje boordevol teksten, foto’s en tekeningen.

Read the whole article:
www.issuu.com/rifrafmusiczine

Herman Brock Jr. is de zoon van een vader die in de Nederlandse rootsscene een stevige reputatie opbouwde. Voor ‘The Old World’ ging Jr. het bluegrasspad op. Inhoudelijk haalde hij de inspiratie uit familie-, reis-, en liefdeservaringen. Aangeviuld met verhalen over Nederlandse emigratie naar de nieuwe wereld en een eigen kijk op het verhaal van De Vliegende Hollander. Voor de opnames kon hij niet alleen rekenen op zijn eigen posse, The Brockettes en The Bluegrass Bunch maar ook op de fine fleur van de Nederlandse bluegrassscene. interessant voor wie kennis wil maken met de bluegrassroots van de rock-‘n-roll, gebracht door iemand die duidelijk het oevre van Bill Monroe, The Carter Family en Jimmy Martin tot in de details bestudeerd heeft. Sowieso ook voor de fans van The Golden Glows, ‘The Broken Circle Breakdown’ en het pionierswerk van Alan Lomax. Uitgegeven in uiterst verzorgde digipack met bijgevoegd een achtentwintig pagina’s tellend boekwerkje boordevol teksten, foto’s en tekeningen.(gbt)