Review – RealRootsCafe.com

… Herman’s nieuwste album ‘The Old World’ is super-de-luxe uitgevoerd: de disc zit achterin een écht boek, met kartonnen kaft en talloze illustraties!

… Het resultaat blijkt een bijzonder boeiende reis door de tijd, omlijst door uitstekend gezongen en gespeelde, zowel traditionele als moderne bluegrassmuziek…

Read the whole article:
www.realrootscafe.com


“Singer-songwriter Herman Brock Jr. is al vele jaren op diverse muzikale fronten actief. Mijn kennismaking met hem verliep via het leuke plaatje ‘Gather Around The Mic’ van Brock & The Brockettes (2007). Maar misschien kent u hem wel van The Eurocasters, Brock’s Blue Grass Bunch of één van zijn andere projecten. Voor degenen die Herman nog niet kennen: hij groeide op in Terneuzen, waar hij al vanaf zijn zestiende bij zijn vader Herman Brock Sr. in de band gitaar speelde. Linkshandig. Zijn andere instrumenten: banjo, mandoline, contrabas en mijn favoriet, de dulcimer. Hij beheerst alle stijlen van de rootsmuziek, niet alleen bluegrass, maar ook country, americana en blues. Tijdens zijn Amerikaanse tournees met The Eurocasters bouwde hij een goede band op met de sympathieke Jesse Dayton. Dat resulteerde in bijdragen aan elkaars CD’s, terwijl Jesse ook muzikanten als Redd Volkaert en Erik Hokkanen meenam naar de studio in Austin.

Herman’s nieuwste album ‘The Old World’ is super-de-luxe uitgevoerd: de disc zit achterin een écht boek, met kartonnen kaft en talloze illustraties! De droom begon al een aantal jaren geleden: geïnspireerd door de talloze streekverhalen en zeemanslegendes die rondgaan in het Middeleeuwse havenstadje Terneuzen, wilde Herman een album maken in de sfeer van ‘The Mountain’, het project van Steve Earle met The Del McCoury Band. Toen de veertien liedjes geschreven waren (twee zijn van Herman Sr.’s hand), werden de gastmuzikanten uitgenodigd: The Blue Grass Boogiemen, Joost van Es (fiddle), Janos Koolen (mandoline), Jeroen Schmohl (dobro), om enkele van de bekende namen uit de Nederlandse bluegrasswereld te noemen. Nadat het geld voor de opnames al door Herman en zijn groepsleden bij elkaar geschraapt en geleend was, werd voor de rest van de productie een beroep gedaan op ‘crowdfunding’, waarbij “Diddley Bow”, een zelfgebouwde slidegitaar, verloot is.

Het resultaat blijkt een bijzonder boeiende reis door de tijd, omlijst door uitstekend gezongen en gespeelde, zowel traditionele als moderne bluegrassmuziek. De titeltrack gaat over de vele Zeeuwen, die naar Amerika trokken en jaren later met een dikke buidel geld nogeens op bezoek kwamen. Herman vertelt ook over zijn eigen reizen en geeft goede raad… Er zitten instrumentals en liefdesliedjes tussen; fraaie ballades als “Love Me Still” en “Stranger” laten ook wat folk- en bluesinvloeden horen. Uiteraard ontbreekt het onheilspellende verhaal van de “Flyin’ Dutchman’s Curse” niet, want volgens de overlevering woonde de kapitein in Terneuzen! (Independent)”

Presentatieshows vinden plaats op

31 januari in Terneuzen (Porgy & Bess)
1 februari in Antwerpen (Crossroads Café)
2 februari in Utrecht