Review – Music Maker.nl ****

…Herman Jr. zou gewoon een Amerikaan kunnen zijn…

Wij bespreken maandelijks tientallen cd’s uit diverse genre’s, maar bluegrass zit daar niet vaak bij. In ons land is slechts een kleine maar fanatieke groep muzikanten daarmee bezig.
Herman Brock Jr. (44) komt uit Terneuzen en speelde als tiener in de F.F.F.F. Band van zijn vader Herman Brock Senior. Daarna speelde hij in verschillende countrybands, waarmee hij onder meer door Amerika tourde, alwaar hij ook twee albums opnam.

The Old World is in de Goodnight John Boy Studios in Woerden opgenomen en gemixt door John Blok, die samen met Herman Jr, Sr, en Bart van Strien tevens de productie verzorgde. Met een keur aan Nederlandse muzikanten (per instrument minstens twee of drie) namen ze zestien songs op, die op twee na (van Senior) door Herman Jr. zijn geschreven.

Van een Nederlands of Zeeuws accent is niets te horen, Herman Jr. zou gewoon een Amerikaan kunnen zijn. Ook de instrumentatie is typisch VS-bluegrass: akoestisch gitaar, fiddle, banjo, mandoline, dobro, contrabas, mondharmonica en géén slagwerk.
Opvallend is albumhoogtepunt The Flying Dutchman’s Curse, de enige song die niet typisch bluegrass is, maar meer bluesy. Wie weet valt daar nog meer te halen?

Tot slot nog een extra compliment voor het prachtig in digibook gestoken artwork. Voor de bezitters van platenspelers: The Old World is ook op vinyl verkrijgbaar.
Harry Pater

MUSIC MAKER – musicmaker.nl