Review – Bealestreet.be

Wij hopen dan ook van harte dat met het sublieme “The Old World” er eindelijk gerechtigheid geschiedt voor de Terneuzenaar die in het verleden samen met Lizz Sprangers al hoge ogen gooide met the Eurocasters, Brock & the Brockettes en Brock’s Blue Grass Bunch.

… haal je immers de crème van de bluegrass/ hilbilly crème in huis en is “The Old World” voor de fans dan ook een kleine vijftig minuten smullen geblazen. Senior en Junior Brock tekenen voor de kwaliteit van de songs die met de openingstrack “Gather Around the Mike”, My Old Hometown” en “Never Let the Money Drag you Down” (h)eerlijk ouderwets swingend voor de dag komen en met de instrumentals ” Harvest Time” en “Brock’s Breakdown” refereren naar “the Good Times” van het genre. Favorietjes ; titeltrack ” I Was Born in The Old World, not too many years ago”, “Stranger” en het adembenemende mooie “Love Me Still” laten er voor deze ‘old world boy with the new world on his mind, Yodel -le- hi -Yoo’ geen twijfel over bestaan ….”Live Your Life To The Limit” met Herman Brock JR. als gouden gids ! Verplicht aanschaf album met een bijzonder leuke artwork.

Read the whole article:
www.bealestreet.be


” ‘I Like Diversity, Oh Lord, I Like Diversity !’
Ons landje mag dan al geruime tijd in de ban zijn van The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band maar wie net als ondergetekende al een tijdje meedraait in het americana / roots / bluegrasswereldje vraagt zich ongetwijfeld af waarom – met alle respect – Veerle Baetens & Co uitvoerig bewierookt worden, poen pakken en Herman Brock JR. – een van de pioniers van het genre in de Benelux – nog steeds op (h)erkenning moet wachten bij het grote publiek…
Wij hopen dan ook van harte dat met het sublieme “The Old World” er eindelijk gerechtigheid geschiedt voor de Terneuzenaar die in het verleden samen met Lizz Sprangers al hoge ogen gooide met the Eurocasters, Brock & the Brockettes en Brock’s Blue Grass Bunch.
Voor “The Old World” – één schitterend eerbetoon aan de groten uit de bluegrassgeschiedenis – werden ondanks het een crowdfunding project is – moeite noch kosten gespaard want het levenswerk van Herman Brock JR. kon naast de vertrouwde gezichten ( Lizz Sprangers, Herman Brock SR.) rekenen op een groot aantal gastmuzikanten die al jaaaaaaaaaaren kind aan huis zijn in dit voornamelijk ‘oud wereldje’ dat wat mij betreft anno 2015 nog steeds okselfris voor de dag komt. Inderdaad, met ondermeer Joost van Es, Janos Koolen, Henk van der Sypt, Bart van Strien, Arnold Lasseur, Laurens Joensen, Jeroen Schmohl, David Buyle, Robert – Jan Kanis,Geertje van den Berg, Peter de Smet, en Aart Schroevers haal je immers de crème van de bluegrass/ hilbilly crème in huis en is “The Old World” voor de fans dan ook een kleine vijftig minuten smullen geblazen. Senior en Junior Brock tekenen voor de kwaliteit van de songs die met de openingstrack “Gather Around the Mike”, My Old Hometown” en “Never Let the Money Drag you Down” (h)eerlijk ouderwets swingend voor de dag komen en met de instrumentals ” Harvest Time” en “Brock’s Breakdown” refereren naar “the Good Times” van het genre. Favorietjes ; titeltrack ” I Was Born in The Old World, not too many years ago”, “Stranger” en het adembenemende mooie “Love Me Still” laten er voor deze ‘old world boy with the new world on his mind, Yodel -le- hi -Yoo’ geen twijfel over bestaan ….”Live Your Life To The Limit” met Herman Brock JR. als gouden gids ! Verplicht aanschaf album met een bijzonder leuke artwork. (SWA)