Review – AltCountry.nl ****

The Old World (eigen beheer) van Herman Brock Jr is een sensationeel goed album geworden. Ik herhaal, een sensationeel goed album!

… De zestien nummers zijn losjes gebaseerd op oude verhalen uit het Zeeuwsvlaamse land. Allen zijn top of the bill, zowel qua compositie als qua muzikale invulling, waarvoor Brock Jr. hulp kreeg van onder meer The Blue Grass Boogiemen, Janos Koolen (mandoline) en Joost van Es (fiddle)…

… Als u dit jaar maar één bluegrassalbum zou willen kopen, zoek dan niet verder…

Read the whole article:
www.altcountry.nl


Hugo Vogel

“The Old World (eigen beheer) van Herman Brock Jr is een sensationeel goed album geworden. Ik herhaal, een sensationeel goed album! Van Herman Brock Jr, ja. Brock Jr werd geboren in Winterswijk maar verhuisde al op jonge leeftijd naar het Zeeuwsvlaamse Terneuzen. Speelde vervolgens al als tiener gitaar in de band van zijn vader, Herman Brock Sr. Later richtte hij met bassiste Lizz Sprangers de Eurocasters op. Met die countrygroep toerde hij door Texas en daar nam hij ook twee albums op, o.a. met Redd Volkaert en Jesse Dayton. Met The Old World keert hij echter terug naar daar waar het allemaal begon: Nederland en bluegrass. De zestien nummers zijn losjes gebaseerd op oude verhalen uit het Zeeuwsvlaamse land. Allen zijn top of the bill, zowel qua compositie als qua muzikale invulling, waarvoor Brock Jr. hulp kreeg van onder meer The Blue Grass Boogiemen, Janos Koolen (mandoline) en Jos van Es (fiddle). Veertien nummers zijn van eigen hand en twee werden er geschreven door pa Brock, die op Cold Wind Rising bovendien de vocale hoofdrol deelt met zijn zoon die overigens zelf een heerlijke, licht knauwende stem heeft die goed bij het genre past. Zoals een goed bluegrassalbum betaamt staan er ook een paar instrumentale nummers op; het steeds versnellende Harvest Time (de oogst moet binnen voordat het weer omslaat!) en het ook heerlijke Brock’s Breakdown. Voeg daaraan toe dat ook de vormgeving van dit album ronduit prachtig is: een hardcover boekje met alle teksten en vrij uitvoerige liner notes. Als u dit jaar maar één bluegrassalbum zou willen kopen, zoek dan niet verder.

Herman Brock Jr zal The Old World met drie album release shows ten doop houden: op 31 januari in Porgy & Bess in Terneuzen, op 1 feb in The Crossroads te Antwerpen en op 2 feb in De Parel van Zuilen te Utrecht.”